duminică, 12 noiembrie 2017

CLISURA DUNARII (V)

ULTIMA ZI LA MALUL DUNARII

Incet, incet, am ajuns cu povestea si la ultima zi petrecuta in acest colt de tara. Dimineata, am savurat micul dejun si o delicioasa cafea. Dupa micul dejun, am mers impreuna cu gazdele in satul vecin pentru a cumpara peste proaspat pescuit. Nu puteam pleca de la Dunare fara peste.
Destul de repede am ajuns la familia care vindea peste. Abia venisera de la pescuit, asa ca aveam de unde ne alege: crap, somn, stiuca si salau. Am ales cate unul din fiecare specie, am asteptat sa ni-l curete, dupa care am pornit spre pensiune, unde gazda ni l-a pus in congelator pana in momentul plecarii.
Eii, peste cumparasem, asa ca acum incepea marea provcare. Avand in vedere ca afara erau in jur de 23-24 grade, iar noi aveam de parcurs aproape 400 km, trebuia sa ne vina o idee de a-l transporta fara sa se strice. Zis si facut: am pornit spre Moldova Noua in cautarea unui recipient destul de mare (pestii aveau cam 3 kg fiecare) in care sa putem pune pestele si gheata. Am intrat in magazine si magazinase, poate-poate gasim ceva adecvat. Deja ma gandeam ca trebuie sa renuntam la el, insa, pe drumul de intoarcere am vazut un “Penny”. Am intrat si…….bucurie: am gasit un bidon de muraturi si pungi termoizolante. Pestele a incaput in butoi la marele fix.
Odata ajunsi la pensiune, cu regret in suflet ca timpul petrecut acolo a fost atat de scurt si trebuie sa plecam, am inceput sa facem bagajele. Ne-am luat ramas bun de la gazde, nu inainte de a rezerva un bungalou pentru primavara, si am pornit la drum. O mica parte din drum, am fost “insotiti” de nava turistica ce plimba zilnic turisti de la Viena la Sulina si retur.





Prima oprire a fost la benzinaria din Orsova, de unde am luat pungi cu gheata pe care le-am rasturnat in butoiul cu peste, dupa care am pornit la drum, directia: ACASA.

Acestea au fost cele 5 zile de la Clisura Dunarii.

Niciun comentariu: