marți, 17 octombrie 2017

CLISURA DUNARII (IV)

Cinci zile pe malul Dunarii – ziua a patra

            In cea de-a patra zi, ne-am propus sa mergem cu barca pe Dunare si sa vizitam  atat Cazanele Dunarii, cat si manastirea Mraconia. Zis si facut. Dupa micul dejun, intrucat vremea era minunata, iar vantul potolit, am pornit catre Dubova, locul unde se fac plimbarile cu ambarcatiuni. Cei 50 km intre Berzasca si Dubova, i-am parcurs destul de repede, drumul fiind liber.





 Odata ajunsi, am parcat masina si am mers sa vizitam manastirea Mraconia, cunoscuta si sub denumirea de "Manastirea de sub ape", intrucat aceasta a fost demolata odata cu construirea barajului de la Portile de Fier. Manastirea a fost refacuta dupa anul 1989.







Dupa vizitarea micutei manastiri, am admirat si fotografiat chipul lui Decebal, cea mai inalta sculptura in piatra din Europa.







Dupa toate aceste mici popasuri, ne-am indreptat spre barcile care faceau cursele de agrement. Din pacate, planul nostru nu a fost realizabil, intrucat barcagii mi-au recomandat sa evit acest gen de plimbare avand in vedere afectiunea de la urechea interna. Necajiti si dezamagiti am pornit spre pensiune. Pe drum insa, mi-am adus aminte ca gazdele noastre ne-au recomandat plimbarea pe Dunare pan ape insula Ostrovul Mare. Pentru ca pana localitatea Coronini, de unde aveau loc plecarile era foarte aproape, l-am convins pe sotul meu sa mearga sis a viziteze insula. Desi l-am convins cu greu, pentru ca nu voia sa ma lase singura la pensiune, la intoarcere a fost foarte incantat de tot ceea ce a vazut, in special de caii salbatici de acolo.









La intoarcea lui, inainte de a servi cina, am mers impreuna la Manastirea Godeanu, o mica manastire de maici, care se ocupa cu culesul plantelor medicinale folosite de maicile de la Manastirea Nera. Si aici, ca si la Manastirea Nera, am intalnit aceeasi pace si liniste.




Dupa o zi atat de plina, cina la lumina lunii a fost o adevarata placere.


Niciun comentariu: