duminică, 13 noiembrie 2016

COVASNA SI TINUTUL SECUIESC (VII)



CONCEDIU 2016 – COVASNA SI TINUTUL SECUIESC (VII)

Afara ploua, este o vreme de toamna bacoviana, numai buna pentru a savura o cafeluta si a depana amintiri din ultima zi de concediu.


Primul popas pe care l-am facut a fost in localitatea Arcus, la 4 km de orasul Sfantul Gheorghe, acolo unde se afla centrul cultural Arcus sau castelul și parcul lui Zsigmond Szentkereszty. Ne-am dorit foarte mult sa il vizitam si, cum aceasta era ultima zi de concediu nu am vrut sa ratam ocazia.
Din pacate, am putut vizita doar parcul, deoarece castelul a fost retrocedat proprietarilor. Parcul insa, este de o frumusete extraordinara, cu alei vechi, presarate ici-colo cu candelabre, ce inconjoara un mic lac cu apa cristalina. Pe micul lac se poate face si o plimbare cu barca.











Cele doua ore petrecute in parc ne-au umplut inimile de pace si liniste, iar imaginatia noastra s-a indreptat spre vremuri de mult apuse, dar care si-au lasat o amprenta frumoasa peste veacuri.
Dupa o astfel de plimbare, am pornit spre Muzeul Tinutului Secuiesc, a carui cladire a fost proiectata pentru a fi muzeu si, de-a lungul timpului, si-a pastrat aceasta destinatie.
Aici, prin amabilitatea muzeografului, ne-am “plimbat” prin intregul tinut secuiesc, pornind de la epoca pietrei si a fierului, continuand cu perioada dacica si terminand cu perioada medievala.
Tot aici am putut admira fauna si flora din tinutul secuiesc.











Seara, inainte de cina, am facut o plimbare prin padurea din apropiere, luandu-ne astfel ramas bun de la o zona extrem de frumoasa, cu oameni minunati.






Niciun comentariu: