miercuri, 19 octombrie 2016

COVASNA SI TINUTUL SECUIESC (III)

CONCEDIU 2016 – COVASNA SI TINUTUL SECUIESC (III)

            Ehh, iata ca am ajuns din nou in casuta atat de draga mie.
            V-am lasat cam mult sa asteptati pentru a merge impreuna in vizita la „Casa Colectiilor” insa, m-am trezit sa fac conserve acum, cand legumele sunt pe sfarsite si, prin urmare acestea au avut prioritate.
            Dar sa revenim pe meleaguri covasnene si sa mergem in vizita la „Casa Colectiilor”.
            La doua stradute distanta de Muzeul Breslelor, mai exact in curtea nr. 12, se afla un muzeu particular, unde se pot admira colectii dintre cele mai diferite: de la servetele si cartele telefonice, pana la seturi de lingurite, mojaruri, lacate si piese de armament. Aceste colectii, adunate de-a lungul timpului, sunt oferite de domnul Bere Erno publicului vizitator.

            Desi micut, vizitarea muzeului dureaza aproximativ 3 ore, pentru ca domnul Beke are cate o poveste frumoasa despre fiecare colectie. Din pacate, noi nu am putut beneficia de toate aceste povesti frumoase pentru ca domnul Beke tocmai pregatea una dintre Sali pentru un simpozion. Totusi, pentru o scurta perioada de timp, cu multa amabilitate, ne-a insotit prin muzeu, aratandu-ne lacate dintre cele mai ciudate, atat ca marime si forma, cat si ca mod de deschidere, ne-a spus istoria mojarelor si ne-a povestit despre concursurile la care a participat sau pe care le-a organizat.
            Dar, cel mai bine, las pozele sa vorbeasca:
Pe holul de la intrare se afla o colectie de fotografii vechi:




In prima camera se afla, printre altele, colectia de servetele:





Colectia de cartele telefonice:

In a doua camera pot fi admirate, printre alte colectii, colectia de lampi si felinare



Colectia de mojar


Colectia de fiare de calcat si cea de lacate:



Colectia de brelocuri, ascutitori, nasturi, lingurite, etc.




Dupa astfel de vizite placute, ne-am intors in Covasna, insa, inainte de a ajunge la hotel, am mers in centrul statiunii pentru a vizita „Balta Dracului”-monument natural – este, de fapt o groapa in care au loc eruptii de namol. Tot in centrul statiunii sunt si izvoare cu apa minerala.





Calatoria noastra prin Covasna si Tinutul Secuiesc continua intr-o noua postare.

Niciun comentariu: