marți, 13 septembrie 2016

RENOVARE APARTAMENT


RENOVARE APARTAMENT - PARTEA A TREIA


                  Acest prim santier, de refacere a circuitului de la centrala este foarte strans legat de cel de-al doilea – renovarea bailor, motiv pentru care in tot acest timp, printre picaturi am cautat informatii si idei pe internet.
                  Primul site pe care l-am studiat a fost cel al Adelei Pirvu., site care m-a ajutat sa privesc lucrurile in mod realist si organizat.
                  Am citit cu mare interes articolul „cum sa amenajezi casa cu buget mic si bun gust’ si am inceput sa urmez pasii recomandati de ea.
                  Primul pas a fost sa stabilim foarte clar ceea ce vrem. Adela Pirvu recomanda folosirea unui panou pe care sa fie puse poze cu ceea ce am vazut si ne place, cu ceea ce am dori, pentru ca puse astfel creeaza din ce in ce mai clara imaginea asupra aspectului final al bailor, lucru extrem de esential in renovarea ce a urmat. Nu am folosit panou, insa am folosit doua foldere: unul in care am adunat informatii despre renovarea bailor, iar cel de-al doilea pentru fotografii. Pentru a aduna fotografiile si informatiile, de mare ajutor a fost si de data aceasta internetul si, in special: Pinterest, Misiunea Casa, Adela Pirvu, precum si multe alte bloguri unde am gasit informatii mai mult sau mai putin detaliate.
                  Dupa toata aceasta munca de prospectare, a urmat o noua etapa si anume: citirea si sortarea tuturor informatiilor, pastrand, in final, doar pe cele care ne-au fost de un real folos si care am considerat ca se pot aplica bailor noastre.
                  Fiind bai intr-un apartament de bloc, sunt bai destul de mici si care, in plus nu au ferestre, doar aerisire.
             Am acordat mai multa atentie baii mari pentru ca baia mica (sau de serviciu) are dimensiunile destul de mici si multe schimbari nu am putut face.
                  Avand in vedere dimensiunile baii, am calculat, am masurat si am ajuns la concluzia ca ne-am dori o astfel de baie.
 (sursa: internet)
                  Inarmati cu aceasta fotografie, am pornit prin magazine si, dezamagire mare, acelasi raspuns: ei nu pot taia blatul asa, nu exista mobilier astfel facut. Drept pentru care, am inceput sa cautam si sa adaptam ceea ce ne doream la oferta disponibila pe piata, ocazie cu care am facut si bugetul pentru aceasta incapere.
                  Punctul de plecare in stabilirea bugetului a fost, conform celor citite la Adela Pirvu, planul de lucru.
                  Si aici am impartit totul in trei categorii:
a)    Ce nu se vede
a.    -instalatiile sanitare;
b.    Instalatia electrica;
b)    Ce se vede;
a.    Dotarile – de calitate, cu garantie si service pe perioada lunga;
b.    Finisajele – neutre, care sa acopere doar ceea ce se vede;;
c.    Mobilier – doar strictul necesar, fara a incarca spatiul inutil.
d.    Decoratiuni
c)    Ceea ce nu trebuie sa se vada
a.    Spatiile de depozitare.
                  La o prima prospectare a pietei am ajuns la concluzia ca pentru baie ne-ar cam trebui 14.500 lei. Mmmmmm, mult, extrem de mult pentru buzunarul nostru, asa ca ne-am pus serios pe studiat si cautat solutii.


Despre toata aceasta cautare, intr-o postare viitoare.

Niciun comentariu: