luni, 6 iunie 2016

SUNTEM ABSOLVENTI

SUNTEM ABSOLVENTI

                 Vineri,3 iunie, a fost festivitatea de premiere pentru elevii claselor a XII-a, festivitate la care au participat, alaturi de profesori, si parintii, bunicii, prietenii absolventilor. Totul in jur avea aer de sarbatoare. Timpul a trecut, copiii de ieri au crescut si au devenit adolescentii de azi, fiecare cu vise si idealuri. Vineri, au putut fi numiti – pentru ultima data – ELEVI.


         Alaturi de fiul nostru Mihai am fost noi, parintii si sora lui, precum si prietena lui Denisa si parintii acesteia.

         Defilarea elevilor alaturi de dirigintii lor, urmata de festivitatea de premiere au fost momente incarcate de emotie, atat pentru cei care pornesc pe drumul vietii, cat si pentru cei care i-au indrumat in cei patru ani de liceu.

         Unele clase, printre care si cea a lui Mihai au renuntat la clasicele robe, pastrand doar toca, pentru a putea fi aruncata cu bucurie. Unii au ales tema militara, altii au ales ca florile sau baloanele sa fie simbolul clasei lor. Cu robe sau fara, pe chipurile lor se citea emotia, bucuria de a fi absolvent.

         La festivitatea de premiere, fiecare diriginte a rostit cate un cuvant pentru clasa pe care a calauzit-o timp de 4 ani de zile. Mi-a placut si m-a surprins, in acelasi timp, cuvantul doamnei diriginte Mogos si anume: „Acum, la final, va rog sa-mi permiteti sa-mi scot palaria in fata voastra si sa va multumesc ca mi-ati permis sa va fiu diriginta.”

O femeie extraordinara, exigenta, ambitioasa, genul de profesor care doreste ceea ce este mai bun pentru elevi. Desi de multe ori neinteleasa de elevi, cu momente de „razboi”, a reusit ca la finalul celor 4 ani sa formeze, din elevii rebeli ce intrau pe bancile liceului, adolescenti cu o gandire profunda si cu idealuri mari pe mai departe.
Va multumim doamna diriginta si va dorim sanatate si putere de munca pentru a putea forma si alte generatii de elevi.

Dar, sa las pozele sa vorbeasca.






Succes mai departe tinerilor absolventi!






Niciun comentariu: