marți, 21 iunie 2016

RENOVARE APARTAMENT


RENOVARE APARTAMENT-PRIMA PARTE

In Jurnalele pe care le-am scris am tot vorbit despre proiecte si provocari. Unul dintre ele este renovarea apartamentului in care locuim, lucru pe care l-am tot amanat pentru ca de fiecare data a aparut altceva urgent de facut sau altceva mai important.
            Daaar........pentru ca pana la nunta fiicei noastre este mai putin de un an de zile, renovarea a devenit lucrul cel mai important, asa ca am pornit la drum, stabilindu-ne ca obiectiv realizarea pana la 31 mai 2017, rezultatul sa fie ceva frumos, elegant, rafinat si realizat cu un buget rezonabil.
            Asa ca, primul pas pe care l-am facut a fost sa stabilim ordinea lucrarilor ce urmeaza a fi efectuate si sa impartim totul in santiere micute, dupa cum urmeaza:
1.    Refacerea circuitului la centrala termica;
2.    Renovarea celor doua bai;
3.    Renovare dormitor 1
4.    Renovare dormitor 2
5.    Renovare hol
6.    Reiginienizare bucatarie si sufragerie. Aici deja au fost facute lucrari de renovare cu ceva timp (a se citi ani) in urma.
Ne-am gandit sa abordam fiecare „santier” in mod separat, ca o lucrare individuala, cu buget individual. Motivele care ne-au determinat sa procedam asa au fost:
1.    Evitarea folosirii unui buget foarte mare pentru o zona in detrimentul alteia;
2.    Pentru unele zone (dormitoare) avem ceva cunostinte in ceea ce priveste lucrarile ce urmeaza a fi efectuate (dobandite atunci cand am renovat sufrageria);
3.    Pentru alte zone avem nevoie de cat mai multe informatii.
Odata stabilite aceste coordonate, am pornit la treaba atacand primul „santier” – refacerea circuitului la centrala termica.
Bugetul alocat pentru acest santier este de 4500 lei, reprezentand materialele si manopera (fara calorifere, intrucat sunt deja achizitionate).
Aici lucrurile sunt ceva mai clare pentru ca, am vorbit deja cu meseriasii cu ceva timp in urma, ne-au dat lista de materiale si o parte dintre ele sunt deja achizitionate, mai precis: calorifele.
Si cu meseriasii a fost foarte simplu pentru ca, desi sunt ceva mai scumpi fac lucru de calitate. Ei sunt, de fapt, cei care ne-au montat centrala in urma cu 8 ani, cei care au venit la verificarile anuale si ori de cate ori a fost nevoie. La instalatiile sub presiune, ca si la masina, suntem de principiul ca acestea sa-si aiba „medicul” lor si nu sa vina fiecare sa umble dupa cum se pricepe.
Pentru acest santier suntem la momentul testarii pietei in domeniu pentru  a gasi produsele cele mai bune din punct de vedere al raportului calitate-pret.
            Nu vom merge pe ideea de materiale ieftine, ci de materiale de calitate.
In momentul in care finalizam aceasta etapa, am sa revin cu amanunte.
In paralel, ne ocupam de santierul renovare bai, insa despre acesta voi vorbi mai pe larg intr-o noua postare.

Niciun comentariu: