miercuri, 11 mai 2016

600 DE ISTORIOARE RELIGIOASE

“Strigati”

            O ceata de copii se juca la marginea marii. Unul dintre ei, inaintand prea adanc in mare, ajunse in primejdie sa se inece.
            Copiii erau slabi pentru a sari sa-l salveze. Facura insa altceva: stigara cu glas mare dupa ajutor. La strigatul lor, alergara indata oamenii si salvara pe cel primejduit.
            Scumpul meu frate din Oastea Domnului! Poate si tu esti inca prea slab pentru a sari sa-l scapi pe cel care se ineaca in valurile pieirii sufletesti.
            Poti face insa altceva:”striga”macar! Roaga-te pentru el! Stigga dupa ajutorul Mantuitorului!
            “Strigati”neincetat!.... Rugati-va neincetat pentru mantuirea celor cazuti in valurile pieirii sufletesti.



“Viespile si mierea”
            Un invatat neamt a studiat viata viespilor si a aflat un lucru interesant: cand o viespe afla atare fagure de miere sau altfel de dulceata, nu se apuca sa manance numai singura, ci face pe crainicul. Se duce si da de veste si altor viespisi le cheama la infruptare.
            Sa facem si noi macar atat cat fac aceste fiinte salbatice! Toti cei care am aflat dulceata Evangheliei sa vestim si altora aceasta dulceata! Sa strigam pe toate drumurile cat de dulce este o viata traita cu Domnul si sa chemam si pe altii sa guste din ea!


“Castigul necurat”

            O femeie care vindea lapte la oras, si cazuse in ispita de a-l spori cu apa, se intorcea spre casa cu o marama noua, cumparata de la pravalie. In drum spre casa, o ajunse o furtuna si, trecand peste un pod, vantul ii smulse marama de pe cap si o arunca in apa. Oamenii umblau sa o prinda, dar femeia, privind de pe pod cum o duce apa, le zise: “Lasati-o, dragii mei, sa mearga, caci din apa a iesit si apa o duce!”
            De castigurile cele necurate totdeauna nimic nu se alege. Si totusi atatia oameni umbla dupa castiguri necurate!




(600 de istorioare religioase – preot Iosif Trifu)

Niciun comentariu: