luni, 9 mai 2016

ZONA BUZAULUI

A sosit vremea plimbarilor

Primavara si toamna, din punctul meu de vedere, sunt cele mai frumoase perioade pentru plimbare, asa ca in aprilie ne-am rasfatat putin.
Timpul parca s-a condensat, parca este din ce in ce mai scurt, asa ca nu am reusit sa va povestesc „la cald” despre plimbarile noastre.
Prima plimbare a fost la inceput de aprilie, in zona Buzaului. Intr-o dimineata insorita de sambata, am servit cafeluta impreuna cu sotul si, in loc sa ne facem planuri pentru curatenia de Paste, ne-am facut planuri de plimbare. Era mult prea frumos afara pentru a risipi ziua pe "program administrativ". Geamuri stergem mereu si tot nesterse sunt, covoare scuturam mereu si tot arata de parca nu au fost scuturate de ani de zile, asa ca ne-am gandit unde am putea pleca, astfel incat sa gasim si o locatie unde sa putem servi mancare de post la pranz.
Ne place zona Buzaului, dincolo de Berca este complexul turistic „Magura Buzaului” unde stiam sigur ca au in meniu si preparate de post, asa ca ne-am hotarat: mergem spre Magura Buzaului, ne oprim intr-o poiana si ne delectam: sotul citind, iar eu crosetand.
Am pornit la drum si, la Merei, am parasit soseaua nationala care nu ne oferea decat praf si aglomeratie si am luat-o spre Berca prin Sarata Monteoru, Vernesti. Am admirat lanurile de rapita de un galben intens, placut, podgoriile cu vita de vie, campurile pregatite pentru insamantat, pomii infloriti. Pana la Magura Buzaului nu am gasit nimic pe placul nostru pentru a face popasul mult asteptat, asa ca prima oprire a fost la complexul turistic.
Cand am ajuns in parcare, ne-am dat seama ca timpul trecuse destul de repede, iar stomacelele noastre ne avertizau ca este ora mesei. Intr-un decor frumos, am servit fasole batuta cu galbiori murati, ne-am relaxat cu cate o cafeluta, dupa care am pornit spre manastirea Ciolanu.



intrarea la hotel si restaurant

sala de mese in aer liber




 parcul hotelului (privelistea pe care o aveam de la masa)

Vis a vis de parcarea complexului turistic se afla un indicator spre manastirea Ciolanu. Ne-am hotarat sa o luam pe acolo si bine am facut pentru ca peisajul a fost incantator. Intreg drumul pana la manastire strabate padurea.
Pe drum, la un moment dat, langa un lac am zarit un chiosc. Ne-am oprit si, am petrecut timp de doua ore intr-o liniste binefacatoare, intrerupta doar de ciripitul pasarilor si cantecul broastelor. La un moment dat, a oprit o masina din care au coborat doi tineri imbracati mire si mireasa, insotiti de o tanara fotografa. Tanarul a venit si, timid, m-a intrebat daca ii pot imprumuta putin revista de crosetat, pentru a fi folosita la fotografii.







            Dupa timpul petrecut in aceasta poienita, am pornit spre manastirea Ciolanu, ne-am inchinat la sfintele icoane, apoi am plecat spre casa. Am ajuns la timp pentru a urmari serialul „Ferma Heartland”.

2 comentarii:

Botoseii veseli spunea...

Acum am priceput mai bine cat de bine si frumos a fost!! :D Parca va vedeam in foisor cum va relaxati, dar tot pozele sunt mai graitoare!! :-))
Multumesc pentru ideea cu restaurantul/hotel! Ar trebui sa-ti faca reducere la viitoarea masa servita acolo!! Poate mergem impreuna!! :D

din casuta noastra spunea...

Nu am nici o sansa de reducere. Cu mare drag mergem impreuna. Veniti la noi si pornim la drum.