miercuri, 16 martie 2016

POVESTI DE DRAGOSTE


Am citit si am tot citit

La inceput de martie totul in jur este numai dragoste, iubire, veselie, asa ca m-a prins un dor nebun de a citi carti ce au ca tema dragostea.
            Si am citit nunu m-am incurcat. Nu va inchipuiti ca sunt romane cu multe volume, ci povesti simple, scurte, numai bune pentru relaxare in dupa


            „Hoinarind pe dealuri” este povestea unei tinere, Ismay, ce locuieste in Cambridge si al carei logodnic moare intr-un tragic accident de circulatie. Isi doreste sa plece cat mai departe de locurile ce-i provoaca amintiri dureroase, asa ca accepta oferta de lucru propusa de fam Kynoch, ce se afla in lake District, o zona destul de indepartata. Ea este angajata, pe post de infirmiera, pentru a ingriji o fetita ce a fost operata la genunchi si de a avea grija, in acelasi timp si de surioara ei care are probleme auditive. Cel care a angajat-o este unchiul fetelor, un tanar medic oftalmolog, de care ajunge sa se indragosteasca.
            „Datorie de onoare” este povestea tinerei Renata care, sub nume fals se angajeaza ca bona pentru o tanara de 14 ani la familia care a provocat falimentul firmei tatalui ei. Motivul angajarii a fost acela de a achita datoria tatalui si de a-i reabilita numele. Numai ca aici, pe langa Christina, adolescenta rebela, insa foarte isteata si d-na Florence Masters, bunica fetei, il intalneste si pe Greg Masters, un tanar om de afaceri si unchiul Christinei, de care ajunge sa se indragosteasca.
            „Barbatul infidel” reprezinta povestea tanarului grec Andreas Keralides si a frumoasei Lauren Grey ce au fost casatoriti, insa casnicia lor s-a destramat pentru ca parintii tinerilor nu au fost de acord cu ea. Dupa 5 ani seducatorul Andreas are un accident de circulatie destul de grav, in urma caruia are amnezie si nu isi aduce aminte ca este divortat, asa ca doreste sa vorbeasca cu sotia lui. Mama lui, Lidya Keralides, insista pe langa Lauren sa mearga sa il viziteze doar o data. Aceasta revedere a readus in actualitate toate framantarile, toate frustrarile lor. In final insa, totul se lamureste, iar ei isi dau seama ca au fost victimele celor apropiati.
            „Casatorie din interes” este povestea de dragoste dintre Isabel si Joel. El, tanar si bogat, tradat in dragoste de sotia sa care l-a parasit dupa ce a avut un accident de masina in urma caruia fiul lor a ramas infirm. Ea, tanara, usor infirma, cu inima franta de tanarul medic ce a parasit-o pe motivul ca „un chirurg trebuie sa aiba o sotie care sa arate bine.”
            Cand se intalnesc, Isabel nu are de lucru, dar are nevoie de bani pentru a-si opera piiiccciorul accidentat, iar Joel Sinclair spera sa-si rezolve unele probleme personale, asa ca ii propune Isabelei un contract de casatorie pentru o perioada de sase luni, la finalul caruia ii va plati o suma considerabila de bani. Numai ca, in final ajung sa se indragosteasca si raman impreuna.
            „Contra cronometru” este povestea Christinei Ross si a sotului ei Steve care au un copilas. In momentul in care acesta este grav ranit intr-un accident de tren, trecutul iese la iveala. De fapt, baiatul nu este copilul biologic al celor doi. Desi casatoriti de ceva vreme,Christine nu reusea sa ramana insarcinata, asa ca, atunci cand prietena ei cea mai buna Anna - a ramas insarcinata si a vrut sa intrerupa sarcina sub pretextul ca acest copil ii va distruge viata, aceasta i-a propus sa ia ea copilul. Pana la minunatul eveniment s-au retras amandoua la conacul Anei in Austria. Sotul  Christinei, Steveavand cariera de militar, in aceasta perioada a fost plecat departe de casa, astfel ca nu a fost greu sa-i spuna ca este insarcinata.
            Anna a nascut gemeni, astfel ca au hotarat ca fiecare sa ia cate un copilas, sa se desparta si niciodata sa nu se mai intalneasca.
Bing, copilasul celor doi, ar fi avut sanse de supravietuire numai daca se aplica o grefa de la un frate geaman. Situatia fiind atat de tragica, Christine i-a marturisit totul sotului ei, dupa care a plecat in cautarea celuilalt copil.
            Desi, initial, Steve a fost foarte suparat si nu a mai vrut sa stie nimic de sotia lui, in final, dragostea a fost cea care a invins.

Niciun comentariu: