marți, 16 februarie 2016

“DEPARTE DE LUMEA DEZLANTUITA”



“DEPARTE DE LUMEA DEZLANTUITA” DE THOMAS HARDY

            
        Cu ceva timp in urma spuneam ca am reusit sa recitesc “Departe de lumea dezlantuita”. O pveste de dragoste frumoasa, scrisa in stilul autentic al lui Thomas Hardy.
            Doi tineri, Gabriel Oak, fermier la inceput de drum, si Batsheba Everdene, o tanara saraca, se intalnesc, iar el se indragosteste si o cere in casatorie. In urma refuzului ei categoric, drumurile se lor se despart.
            Dupa o vreme, cei doi se reintalnesc: de data aceasta ea este proprietara unei ferme prospere, mostenita de la unchiul ei, iar el un oier in cautare de lucru. Dupa ajutorul primit de la Gabriel pentru stingerea unui incendiu, Batsheba se hotaraste sa il angajeze ca oier.
            Desi indragostit de Batsheba, Gabriel nu arata nimic, nu face nici o aluzie. Dragostea lui se vede doar in felul in care munceste, in modul in care are grija si ocroteste bunurile ei. Pe masura ce timpul trece Batsheba il apreciaza pe gabriel din ce in ce mai des, ajungand sa il considere prietenul ei, confidentul ei in perioadele grele, iar in final sotul ei.
            Va recomand cu caldura sa cititi aceasta carte si chiar o sa simtiti ca sunteti departe de aceasta lume dezlantuita.




Niciun comentariu: