marți, 26 ianuarie 2016

SEARA DE FILM

DUPA FOARTE MULTI ANI,


Anul acesta mi-am propus sa ma relaxez mai mult, putinul timp liber pe care il am sa il folosesc pentru plimbari, vizite la muzee, vizionari de filme si spectacole.
Copiii stiu de dorinta mea, asa ca duminica, dupa ce am venit de la Sfanta Liturghie, cand serveam impreuna masa, Anduta si prietenul ei ne-a invitat la film, asa ca seara am pornit impreuna spre Carrefour pentru a viziona „Un politist si trei sferturi” (Ride Along 2), o comedie spumoasa pe care v-o recomand.



Cand am ajuns in parcare, ne-a intampinat luna in toata splenodarea ei. Bineinteles ca momentul nu putea fi ratat, asa ca l-am imortalizat.


Pentru ca am ajuns ceva mai devreme, am facut scurta plimbare prin mall, ocazie cu care am prospectat putin piata in ceea ce priveste o tinuta de seara pentru tanarul absolvent. Ne-am facut o idee asupra preturilor, urmand ca alegerea sa fie facuta de fiul nostru.
La un moment dat, am vazut un indicator „spre patinoar”, asa ca m-am indreptat cu pasi repezi spre terasa unde se afla patinoarul. Desi nu sunt o fire sportiva, patinajul mi-a placut dintotdeauna. De cate ori am avut ocazia sa patinez, am avut senzatia de libertate, m-am simtit ca o pasare in zbor. Este sportul meu de suflet.
Daca timpul ar fi permis, as fi inchiriat o pereche de patine si as fi facut cateva ture. Din pacate, doar am admirat cateva momente putinii patinatori.


Apropriindu-se ora la care trebuia sa inceapa filmul, copiii „s-au dotat”cu floricele si cola si am intrat in sala. Mi-am adus aminte de salile de film de altadata, mari, cu fotolii mai mult sau mai putin comode, cu ecranele imense. Acum totul este cochet si elegant, o placere sa vizionezi un film. Asa am realizat ca nu am mai fost la film de cel putin 20 de ani, ca ne lasam dusi de val, de treburi si probleme si uitam sa traim cu adevarat. In aceasta goana de zi cu zi, viata trece pe langa noi si nu ne dam seama deloc.
Filmul reprezinta, de fapt, o continuare a filmului „Ün politist si jumatate” (Ride Along). Eroii filmului, Ben (proaspat absolvent al Academiei de politie ce doreste sa puna in practica tot ceea ce a invatat) si James (un experimentat detectiv si fratele iubitei lui Ben) pleaca la Miami pentru cautarea de probe impotriva unui traficant de droguri, prins cu greu. Gagurile si scenele pline de umor, dau savoare filmului.

Va recomand sa il vedeti. 

Niciun comentariu: