luni, 22 iunie 2015


Multa vatamare a suferit lumea din pricina televizorului

 

            -Parinte, astazi exista o astfel de informare, prin televiziune, incat in acelasi minut poti vedea fapte ce se petrec la celalalt capat al lumii.

            -Da, oamenii vad toata lumea, numai pe ei insisi nu se vad. Astazi lumea se distruge din pricina mintii ei. Nu o distruge Dumnezeu.

            -Parinte, televizorul face un mare rau.

            -Face rau, spui? A venit cineva la mine si mi-a spus:”Parinte, televizorul este bun!”. „Si ouale sunt bune, ii spun, dar daca le amesteci cu gainat de gaina, nu mai sunt de folos.”. Asa se face si cu televizorul si cu radioul. Astazi, daca deschizi radioul ca sa asculti o stire, trebuie sa suporti, sa asculti si o melodie, pentru ca de indata ce se termina o melodie incep sa puna o stire. Mai demult nu era asa. Stiai la ce ora spun stirile la radio, tac, deschideai si ascultai. Astazi esti obligat sa asculti si muzica , pentru ca daca il inchizi pierzi stirile.

            Lumea s-a vatamat mult din pricina televizorului; in special se distrug copiii. Odata a venit la Coliba mea un copil de sapte ani cu tatal sau. Vedeam ca prin gura copilului vorbea diavolul televizorului, asa cum vorbeste diavolul prin gura celor demonizati. Era ca un copil ce se nascuse cu dinti. Astazi arareori vezi copii normali; sunt monstri. Priveste-i ca nu au dorire spre cele de sus, ci ceea ce au auzit sau au vazut, aceea repeta. Asa vor unii ca sa tampeasca lumea cu televizorul. Adica cele pe care le aud oamenii, trebuie sa le creada si sa le si faca.

            -Parinte, ne intreaba mamele cum sa opreasca pe copiii lor de la televizor.
            -Sa faca pe copii sa inteleaga ca se tampesc cu televizorul; dupa aceea nu vor mai putea gandi. Sa nu mai vorbim de faptul ca le strica si ochii. Televizorul este opera omului, dar exista si un alt televizor, duhovnicesc. Adica atunci cand prin omorarea omului vechi se curata si ochii sufletului, omul vede mai departe fara aparate. Au spus copiilor lor despre acest televizor? Sa inteleaga ca exista si un televizor duhovnicesc pentru ca prin aceste cutii se prostesc. Cei intai-ziditi aveau harisma stravederii. Aceasta s-a pierdut dupa cadere. Cand copiii vor pastra harul Sfantului Botez, vor avea si harul stravederii, televizorul duhovnicesc. E nevoie de luare-aminte, de lucrare duhovniceasca. Astazi mamele se pierd in lucrurie de nimic si dupa aceea intreaba:” Ce sa fac, Parinte? Imi pierd copilul!"

(Cu durere si dragoste pentru omul contemporan – parintele Paisie Aghioritul)

Niciun comentariu: