marți, 23 iunie 2015

Festivalul cireselor


Festivalul cireselor


Saptamana trecuta, trecand prin satul Urleta din judetul Prahova, am vazut multe afise, care anuntau sus si tare ca in week-endul 20-21 iunie va fi festivalul cireselor. Bucurie mare pentru intreaga familie. Stiind ca avem musafiri, ne-am gandit ca nimic nu-i mai frumos decat sa petrecem impreuna o si frumoasa la festival.

            Zis si facut: duminica, dupa Sfanta Liturghie, ne-am urcat la masini si am pornit la drum. Nu ne-a oprit nici ploaia rece si marunta. Toti eram cu gandul la numeroasele soiuri de cirese pe care le vom savura, la dulceturile, gemurile si alte bunatati facute du dragoste si migala de gospodinele din zona.

            Ne gandeam ca vom gasi si mesteri populari, care sa ne incante ochiul cu produsele lor.

            Dar, romanul are o vorba: „sa nu mergi cu sacul la copacul laudat”. Din pacate, cam asa am fost noi.

            Odata ajunsi acolo, am parcat masinile pe una dintre strazile laterale si am pornit spre centrul satului admirand casutele frumoase si cochete si gradinile pline de flori si verdeata.

Admirand in stanga si in dreapta am ajuns in centrul satului, unde am fost intampinati de numeroase bodegute, ce prezentau o oferta variata de mici, carnaciori, pastrama, etc.

Ne-am plimbat pe langa gratarele incinse si pline de bunatati, sperand sa ajungem in locul unde sunt ciresele. Din pacate, cand s-a terminat aleea gratarelor, am mai gasit 3-4 tarabe cu chinezarii siiiiii...................cam asta a fost tot. Nici urma de coada de cireasa, nici urma de dulceata.

Nu stiu cum au gandit organizatorii acest festival, insa numai al cireselor nu a fost. Pacat, putea fi un eveniment foarte frumos, un eveniment care sa ramana in sufletele multor oameni.

Niciun comentariu: