joi, 4 iunie 2015

EMOTII


EMOTII.....EMOTII

De multe ori aud in jurul meu: „Copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari”. Parafrazand, as spune:”Copii mici, emotii mici (nu chiar!), copii mari emotii mari.”

            Ei bine, pentru ziua de ieri, acest lucru mi se pare ca se potriveste la marele fix. Dar, sa va spun care a fost evenimentul de ieri care mi-a adus in suflet multa bucurie si multe emotii.

            Ieri, fetita mea Andreea a avut cursul festiv de absolvire a Facultatii de Biotehnologii Medical-Veterinare, din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti.

            De dimineata, impreuna cu sotul am pornit spre capitala, fiecare cu ceva fluturasi in stomac, semn ca emotiile incepeau sa apara. Pe drum ne-am amintit si am retrait zilele cand a reusit la facultate, primele zile de facultate (alte emotii si atunci), agitatia gasirii gazdei „perfecte” unde sa stea pe parcursul anilor de studiu. Apoi a urmat prima sesiune, plecarile in excursiile de studiu si iata ca, incet-incet, a ajuns sa fie absolventa.

            Odata ajunsi in Parcul Universitatii, am fost intampinati de multimea de studenti imbracati in robe, asa ca totul arata a sarbatoare.

            Copiii au plecat mult mai devreme, asa ca pana am ajuns noi, deja au facut o prima sesiune de fotografii, mai ales ca fotograful era la dispozitia lor. A doua sesiune de fotografii a fost cand am ajuns noi si prietenii nostri dragi.

            Odata intrati in aceasta atmosfera de sarbatoare am mers in amfiteatru pentru a participa la „curs”.

            Ca intotdeauna, la deschiderea cursului, s-a cantat „Gaudeamus Igitur”. Nu se poate reda in cuvinte emotia care plutea in aer: studentii, parintii si chiar profesorii erau foarte emotionati. Multi dintre ei chiar aveau ochii in lacrimi.

            Dupa acest moment solemn, au luat cuvantul profesori, atat din conducerea Universitatii, cat si din conducerea Facultatii. In cuvinte simple, insa spuse din suflet, fiecare dintre ei, i-au felicitat pentru realizarile lor si le-au dorit succes pe mai departe.

            Un alt moment a fost acela in care sefa de promotie a predat cheia sefei de promotie din anul III, urmat de momentul in care d-na decan le-a inmat studentilor o diploma festiva.

            Totul s-a incheiat cu acelasi imn frumos si emotionant.





Niciun comentariu: