vineri, 26 iunie 2015

Creativitate in bucatarie


Creativitate in bucatarie


            Unul dintre avantaje atunci cand copii sunt mari, este acela ca, in momentul in care ajungi acasa de la serviciu, deja mancarea este pregatita, doar sa te asezi si sa savurezi. Iar cand reteta este facuta cu inventivitate si imaginatie, din cauza curiozitatii, ti se face foame imediat.

            Mihai, baiatul nostru, fiind in vacanta, se „distreaza” gatind tot felul de minunatii, gastronomia fiind unul dintre hobby-urile lui, alaturi de fotografie. Ieri, am savurat o placinta de legume cu salata de varza.





Pentru ca rezultatul mi-a placut foarte mult, l-am intrebat cum a procedat. Si mi-a povestit urmatoarele:

Intr-o tigaie a pus putin ulei, iar cand acesta s-a incins, a pus un catel mai mare de usturoi zdrobit. L-a lasat 1-2 minunte pana cand si-a lasat aroma, dupa care l-a scos. In uleiul astfel aromatizat a pus o ceapa taiata solzisori si stropita cu ulei cu busuioc, iar dupa ce aceasta s-a aurit a adaugat aproximativ 300 gr ciuperci proaspete taiate felii si un ardei rosu taiat cuburi. Pe toate le-a lasat pana cand s-au inmuiat putin, dupa care a stins focul si a asezonat totul cu: sare, piper, putina boia dulce si iute, putin oregano si busuioc. Amestecul racit l-a pus pe mijlocul unei foi de aluat de patiserie si l-a acoperit cu marginile, apoi l-a dat la cuptor timp de 20 minute la o temperatura de 1800C.

Intre timp a facut salata de varza: varza dulce tocata, asezonata cu sare, piper, zeama de lamaie si marar verde.

Desi de post, totul a fost delicios.

Niciun comentariu: