luni, 16 martie 2015

O ora de religie predata altfel


O ora de religie predata altfel

             Preotii de la parohia Sfintii Atanasie si Chiril din Ploiesti, impreuna cu enoriasii, desfasoara mai multe actiuni sociale, printre care si aceea de a asigura 3 zile pe saptamana o masa calda unui numar de 50 de persoane nevoiase.
            Sambata, la aceasta actiune au participat si cativa copii de la Scoala I.A. Bassarabescu din Ploiesti, insotiti de d-na profesoara de religie.

Doamna profesoara, un cadru didactic cu multa daruire si cu multa dragoste pentru copii (a fost diriginta fiului meu Mihai),realizeaza foarte multe proiecte prin care le arata copiiilor ca ortodoxia inseamna dragoste, daruire, grija fata de cel de langa tine.

Prima parte a proiectului a constat in ajutorul pe care copiii l-au dat in distribuirea alimentelor. M-a incantat dorinta lor de a ajuta, dragostea cu care se adresau si ii ajutau pe cei nevoiasi, am admirat inca o data (daca mai era cazul) sulfetul minunat si curat al copiilor. Iata si cateva poze care spun mult mai mult decat cuvintele;







Dupa ce au terminat de ajutat, parintele paroh le-a daruit cateva alimente, din donatii, pentru a le duce unei familii nevoiase. Pentru ca nu aveau cu ce sa transporte alimentele am mers noi cu masina.






Este vorba de o familie cu 6 copii, dintre care cea mai mare este o fetita clasa a V-a, Diana. Bietii de ei locuiesc intr-o „casa” ce sta sa se darame si asta pentru ca tatal a ramas fara serviciu si nu isi pot permite o locuinta cu chirie. Nu pot relata in cuvinte durerea mamei ca nu le poate asigura copiiilor un minim de trai. Cu lacrimi in ochi ne-a povestit ca a facut cerere la Primarie pentru o locuinta sociala, insa nimeni nu i-a luat in seama. Insa, cum vine primavara, apar si reprezentantii Primariei, cu un tupeu fantastic spunandu-le sa elibereze acele ruine ca urmeaza, nu se stie cand, sa fie demolate.

Biata femeie nu-si doreste decat un loc de munca pentru sotul ei si o locuinta sociala. Sa-ti doresti sa muncesti ca sa le poti asigura copiilor cele necesare traiului si sa nu ai unde. Este cumplit, este infiorator!

La un moment dat, disperata fiind, a spus ca si un loc de casa daca primeste este foarte bine. Pentru ca, asa cum va putea, din chirpici, din paie si pamant si tot le ridica copiilor o casuta in care sa stea in conditii omenesti.









(Diana este fetita bruneta in bluzita si cu parul impletit).

Sunt convinsa ca printre dragii mei cititori sunt si oameni cu suflet care pot ajuta aceasta familie. Mai multe detalii va poate oferi d-na profesoara Ramona Ghitulescu, telefon: 0728/022.023.

Niciun comentariu: