luni, 6 octombrie 2014

OANA PELLEA


O alta conceptie despre viata





Sambata seara, am reusit sa vad si eu emisiunea „Profesionistii”, o emisiune care imi place foarte mult, o emisiune care pune accentul pe valoare, o emisiune cu adevarat buna.

Din pacate, este difuzata la o ora destul de tarzie, asa cum sunt difuzate de obicei emisiunile bune, si nu reusesc sa o urmaresc mereu.

Invitata acestei emisiuni a fost Oana Pellea, o actrita care pentru mine reprezenta fiica lui Amza Pellea.

Dupa aceasta emisiune am descoperit omul Oana Pellea, un om cu o credinta foarte puternica, aratata nu prin vorbe, ci prin felul ei de a fi si de a percepe viata.

Este primul om pe care il aud ca se poate muri frumos, asa cum se poate trai frumos.

Aceasta afirmatie a ei poate crea uimire, insa in momentul in care a adus argumente in acest sens, totul a devenit foarte clar.

Mama ei a fost cea care i-a aratat acest lucru. Dupa o lupta de 5 ani cu cancerul, in ziua mortii, cu zambetul pe fata i-a spus: „Gagico, totul a fost foarte frumos”.

Sa recunosti ca viata daruita de Dumnezeu a fost frumoasa, asta nu arata decat o mare credinta.

Un alt principiu al d-nei Oana Pellea, dupa care se ghideaza in viata, este acela ca in fiecare zi trebuie sa daruiesti ceva: un zambet, o floare, o vorba buna, sa suspini impreuna cu cel de langa tine, sa te bucuri de el. O zi in care nu ai daruit nimic este o zi traita degeaba.

Dar, pentru asta, trebuie sa „dam afara mandria din noi, pentru ca in locul ei sa isi faca Dumnezeu loc. Doar atunci vom intelege cat de mult inseamna sa daruiesti.”

Dupa spusele Oanei Pellea, viata este frumoasa si nimeni nu este de vina ca nu o percepem asa. De fapt, „noi alergam dupa viata fara sa reusim sa o traim.” Nu intelegem ca nu exista maine, ci doar clipa de azi.

Toate aceste principii, credinta din sufletul ei, o fac sa fie: UN OM FERICIT. Si chiar spune ca este un om fericit.

Mai sunt multe de spus, insa va las pe voi sa urmariti emisiunea: http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/arte/oana-pellea

Niciun comentariu: