joi, 3 iulie 2014

SA CITIM


Va recomand...............



            A venit vara, cu zile frumoase si insorite, care ne fac sa stam cat mai mult in natura, fie ca mergem la tara, fie ca facem diverse plimbari pe meleagurile patriei.

Cu toate acestea, parca nu ma lasa sufletul sa nu rasfoiesc si cate o carte. Asa ca azi va povestesc despre ultima carte pe care am citit-o: „Sfanta Xenia cea smerita si nebuna pentru Hristos”




Nu pot sa va spun decat ca mi-a mers la suflet aceasta carte ce prezinta viata sfintei si ajutorul neconditionat pe care il dadea celor din jurul ei.

Sfanta avea o viata fericita alaturi de sotul ei, insa, Dumnezeu a oranduit pentru ea altceva. Asa ca, ramanad vaduva la numai 26 de ani, aceasta daruieste toata averea saracilor si alege sa se daruiasca cu totul lui Dumnezeu, traind in rugaciune si saracie, indurand cu rabdare si smerenie toate rautatile oamenilor, urmand calea grea a nebuniei pentru Hristos. Bineinteles ca Dumnezeu, in marea sa dragoste fata de om, i-a daruit darul inainte – vederii, astfle ca oamenii au inceput sa inteleaga ca este unul dintre acei „minunati nebuni ai lui Hristos”

Cartea arata, de asemenea, si minunatul ajutor pe care Sfanta il da celor care au nevoie de el.

O carte care ne arata ca nu suntem singuri in tumultul acestei vieti, ca Dumnezeu, in marea sa milostivire ne-a trimis Sfintii in ajutor.


Slava Tie Doamne intru Sfintii tai.

Niciun comentariu: