vineri, 18 iulie 2014

PELERINAJ


 
O noua zi de plimbare


Sa continuam plimbarea din mica vacanta.

A doua zi nu am fost la manastire la Giurgiu, ci am pornit spre manastirea Dintr-un lemn. Simteam amandoi nevoia de a sta de vorba cu parintele si cu maicuta, asa ca, dupa ce ne-am saturat de somn am pornit la drum. Cu voia lui Dumnezeu, am ajuns cu bine si ne-am intors cu bine. Din aceasta excursie nu am poze, fiind un traseu pe care noi il facem foarte des.

Sambata dimineata, ne-am trezit si am pornit din nou la drum. De data aceasta catre Giurgiu, insa nu doar noi doi, ci si cu Anduta (fericirea ei ca a condus aproape tot drumul).

Deci, am pornit de dimineata catre Manastirea Samurcasesti. Desi sambata, drumul a fost putin cam aglomerat, insa am ajuns cu bine. Pentru ca am plecat in graba, ne-am luat cate ceva de mancare la pachet si am mancat la o benzinarie, dupa care am pornit mai departe, ajungand la manastire pe o ploaie torentiala. Primul lucru la care ne-am oprit nu a fost biserica ci............pangarul, de unde am cumparat cozonac si cornulete delicioase. Am mers si in biserica, ne-am inchinat, am facut cateva poze, dupa care am pornit spre biserica Draganescu. Aici, am intrat in curte, insa biserica era inchisa. Eu am zis: asta e, mergem mai departe. Radu insa, a sunat la numarul de telefon afisat pe usa bisericii si nu s-a clintit de acolo pana cand nu a venit doamna sa ne deschida. Intre timp au mai venit si alte personae. In final a venit si doamna respective, ne-a deschis biserica si am putut sa ne inchinam la icoanele pictate de parintele Arsenie. Mi-a lasat o impresie extreme de placuta. Fata de ultima data cand am fost, acum in interior totul era renovat, mobilier nou, pangarul foarte bine aprovizionat.
 
 
 
 

Biserica de la Draganescu

 
 

 


Plecand de la Draganescu, am pornit mai departe spre Giurgiu. Drumul pana acolo a fost destul de usor de parcurs, fiind sosea pe 4 benzi. Partea proasta a fost ca desi soseaua era buna, desi nu erau sate, erau.....restrictii de viteza. Ciudat, dar asta e. La intrarea in Giurgiu, ne-am intalnit cu Anda, prietena si colega Andreei. Surpriza a fost mare de ambele parti.

La iesirea din oras, pe locul unei foste unitati militare, se afla manastirea Sfantul Ioan Rusul. O manastire mica, cu doar 3 vietuitori, insa foarte frumoasa. Minunata. Cand am ajuns noi, deja incepuse slujba vecerniei. Am stat si noi la o parte din slujba, dupa care am pornit spre casa, pentru ca trebuia sa trecem si pe la parintii mei. Am stat atat de mult pe centura Bucurestiului, incat am renuntat sa mai mergem la ai mei parinti. Cand ne-am apropiat de casa, am facut comanda de pizza si am mancat toti 4, pentru ca a venit si Mihai din tabara.
Acesta a fost miniconcediul nostru.


 
 
 

 

Niciun comentariu: