joi, 22 mai 2014

SA CITIM


Va recomand (II).....................................



Desi este multa treaba de facut atat la serviciu, cat si acasa si la tara, totusi, printre picaturi am reusit sa mai citesc cateva carti.

Una dintre ele este: „O femeie singura” de Regine Andry, o carte ce scoate in evidenta zbuciumul unei mame singure (dupa cum arata si titlul), care face orice sa ii asigure fetitei ei tot ceea ce este mai bun, sa o fereasca, atat cat poate, de greutatile vietii.

Autoarea descrie simplu dorinta si efortul femeii de a avea bani pentru a-si schimba locuinta (o locuinta minuscula intr-un cartier mizer al Parisului), pentru a asigura o educatie fiicei ei, care sa ii permita sa reuseasca in viata si sa aiba alta soarta decat a avut ea.

Numai ca acest efort sustinut, nu-i permite eroinei sa fie foarte apropiata de fiica ei Anne, astfel ca, pe masura ce anii trec si Anne creste, isi da seama ca aceasta este foarte rece fata de ea, sentiment care se acutizeaza in momentul in care in viata mamei apare un barbat, un om care o iubeste sincer pe Dominique si care este alaturi de ea intotdeauna. Si cu toate acestea, Dominique este alaturi de fiica ei mereu, ii arata intotdeauna dragostea ei.

„O femeie singura” ofera o lectura placuta.

  


O alta carte pe care am reusit sa o citesc este „Parintele Paisie sau acolo unde salasluia iubirea” scrisa de Parintele Ioanichie.

Parintele Ioanichie, desi nu l-a cunoscut personal pe Parintele Paisie, a fost impresionat de viata simpla si smerita a acestui mare duhovnic, de dragostea neconditionata pe care o avea fata de totii oamenii.

O carte micuta, insa extrem de profunda, cu foarte multe invataminte pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit.

Va recomand sa va umpleti sufletul de dragoste citind aceasta carte.

Niciun comentariu: