luni, 21 aprilie 2014

SA CITIM


Va recomand


In aceasta perioada am reusit sa citesc cateva carti care “mi-au mers la suflet”, motiv pentru care vi le recomand si voua.
Una dintre carti este “Nesfintii Sfinti si alte povestiri” scrisa de Arhimandritul Tihon Sevkunov.
Prin intermediul acestei carti parintele arhimandrit ne face cunostinta cu oameni-mireni si monahi de la manastirea Peciora si nu numai - care au avut si au o profunda traire ortodoxa. Modul simplu si frumos in care este scrisa cartea, ne da senzatia ca si noi am avut ocazia sa cunoastem acesti oameni: pe staretii manastirii Peciora, preotii Alipie si Gavriil pe parintele duhovnic IoanKrestiankin; parintele Natanail; episcopul Vasile Rodzianko; Maica Eufosina si multi altii.  Sper ca v-am facut curiosi, asa ca mai multe nu spun, va las pe voi sa-i descoperiti.



Sursa foto: libris.ro

O alta carte deosebita pe care am citit-o in aceaata perioada este “”Principesa si monahie-Domnita Ileana-Maica Alexandra” scrisa de Bev Cooke. Autoarea prezinta viata Principesei Ileana a Romaniei, care in ultimii 30 de ani de viata s-a calugarit. Un model de viata pentru noi, o femeie de o tenacitate extraordinara, milostiva, ce s-a jertfit si a suferit alaturi de poporul roman. O femeie ce nu s-a lasat zdrobita de necazurile pe care le-a avut, care nu si-a plans de mila, ci intotdeauna s-a ridicat si a luat-o de la capat. Ceea ce a calauzit-o intotdeauna a fost rugaciunea si credinta ca Dumnezeu nu o va lasa.
Principesa Ileana este un model pentru multi dintre noi in ceea ce priveste dragostea de tara, demnitatea in vremuri grele si dragostea fata de cel de langa tine, dorinta de a ajuta intotdeauna.


Sursa foto: editura sophia

O a treia carte citita este “Invatatoarea cu ochii de aur” de Stratis Mirivilis. O carte relaxanta, ce descrie viata eroului – pictorul Leonis- dupa ce acesta s-a intors din razboi. Desi autorul realizeaza amanuntit caracterizarile personajelor din jurul eroului principal, descrie amanuntit peisajele si intamplarile, o face intr-un mod aparte, placut. Nu va dau mai multe amanunte, va las pe voi sa savurati cartea.





Niciun comentariu: